Signalering

   Signalering er en gammel og stolt spejderdisciplin. I takt med den teknologiske udvikling er hurtig og sikker kommunikation blevet en stadig vigtigere del af vores hverdag. Vi ved naturligvis at vi i dag kalder hele vores samfund for et informations-samfund, men sådan har det ikke altid været. Signalering hylder og dyrker de manuelle kommunikationsmetoder, hvor enhver frisk spejder sagtens kan sende et "ROFL" med signalflag eller et "<3" med sin lommelygte.

   Signalering med morsekode

   Morsekode er designet til at blive sendt. Morse udgjorde grundstenen for første pålidelige elektroniske kommunikation. Dengang blev prikker og streger sendt gennem telegrafnettet, men morse bruges også til signalering over mindre afstande. For eksempel kan man signalere manuelt med lys eller signalflag.

   Lær at sende og modtage morse

   Du kan øve dig i at sende morse i den virtuelle telegraf på spjdr.dk/telegraf.

   Der findes flere forskellige metoder til at lære at sende og modtage morse via en telegraf eller en radio. En af de mest populære er Farnsworth metoden, hvor man øver sig på at genkende og sende tegn i normal hastighed, men med længere tid mellem hvert bogstav.

   Semafore

   Hovedartikel Semafore

   Semafore er en hurtig form for signalering med signal-flag. Hvert bogstav vises ved at holde de to flag i en bestemt position.

   Semafore bruges stadig i søværnet, men fungerer også glimrende over længere afstande på land.

   Senest ændret 12. marts 2014 kl. 10:39