SPJDR

   SPJDRs logo

   SPJDR (udtales 'Spejder') står bag Spjdrpedia, og blev i januar 2015 oprettet som arbejdsgruppe under KFUM-Spejderne i Danmark.

   Medlemmer

   Historie

   Grundlæggelse

   SPJDR blev grundlagt af Steen Eriksen, Kim Georg Lind Pedersen og Nikolaj Riis Josephsen med udgangspunkt i nedenstående manifest:

   • SPJDR udvikler software, og vi arbejder på at levere unikke, nytænkende og brugbare web-services.
   • SPJDR ved at grænsen mellem online og offline er under pres. Vi eksperimenterer med nye måder at inddrage udendørsaktiviteter og informationsteknologi.
   • SPJDR tror på at gøre frem for at tænke. Teknisk set bruger vi rapid application development, og vi er fan af the Unix philosophy hvor hvert program gør én ting rigtig godt.
   • SPJDR arbejder for at fremme et demokratisk livssyn, social ansvarlighed, intellektuelle udfordringer og personlig udvikling. Disse værdier styrer udviklingen af nye og eksisterende programmer og applikationer.
   • SPJDR har en simpel forretningsmodel. Du giver din kærlighed til de programmer du bruger og anbefaler, og den kærlighed bruger vi så til styrke og udvikle nye og bedre programmer.

   Spjdrpedia

   I august 2012 forelagde Sune Amstrup Olsen idéen om en digital afløser for udgåede håndbøger som Spejderliv og Spejderlex for Kim. Kort tid efter blev Spjdrpedia oprettet. Herefter blev Emil Munthe, Thomas Dybdahl Ahle og Sune Monrad en del af Spjdrpedia-projektet og, Emil og Thomas, senere medlemmer af SPJDR.

   Arbejdsgruppe under KFUM-Spejdern Danmark

   Efter i juni 2013 at have kontaktet Styregruppen for Arbejdsprogram og Events med ønske om at blive en arbejdsgruppe under KFUM-Spejderne Danmark, blev SPJDR i januar 2015 godkendt som arbejdsgruppe, med det formål at udbrede digitalt spejderarbejde og udvikle Spjdrpedia som en fælles vidensplatform for spejdere og andre interesserede, sideløbende med udvikling af andre digitale værktøjer og projekter.

   Eksterne sider

   Senest ændret 7. marts 2015 kl. 02:35