GPS-modtager

   Fil:GPS Receivers 2007.jpg
   Forskellige håndholdte GPS-modtagere

   En GPS-modtager kan modtage og dekode signaler fra GPS-satelitter, som kan bruges til hurtigt at finde den præcise position af modtageren. En GPS-modtager udgør den centrale enhed i digitale navigationssystemer, ligesom de fleste smartphones og tablets har indbygget GPS.

   Det er vigtigt at modtageren har bedst mulig forbindelse til GPS-satelitterne. Sørg for at huse, bakker og træer ikke skygger for GPS radiosignalet. Er det svært at modtage et fornuftigt signal bør man forsøge igen fra det højeste punkt i nærområdet, hvor man har fri forbindelse til flest satelitter.

   Håndholdte GPS-modtagere

   Til udendørsbrug kan man få håndholdte GPS-modtagere der er vandtætte og kører på standard-batterier, ligesom man kan købe ure med indbygget navigations-enhed.

   Brug

   Alt efter kvaliteten på den håndholdte GPS-modtager, kan man bruge enheden på forskellige måder.

   Punkt
   Den simpleste måde at bruge GPS'en på er at indtaste postens bredde og længdegrad, og så lade GPS-modtageren vise retning og afstand til posten.
   Flags
   Man kan på forhånd markere en række poster (flag) på modtageren. Man kan så følge ruten en post af gangen.

   Hvis modtageren har et indbygget digitalt kort, kan den også bruges som et almindeligt navigationssystem.

   Geocaches

   Hovedartikel: Geocaching

   Geocaching er skattejagt med GPS-modtager. På geocaching.com kan man finde koordinater der viser vej til små hemmelige skatte gemt i naturen og i byen. Udover koordinaterne er der normalt en beskrivelse af cachens udseende og placering.

   Skatten består af en logbog hvor de heldige skattejægere noterer deres navne, og nogle værdiløse "skatte" som for eksempel kuglepenne, små tøjdyr eller noget helt andet.

   ArtikelstumpStub
   Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe alle os andre ved at udvide den.
   Senest ændret 4. marts 2015 kl. 14:44