Freezer

   Freezer er et lidt vildt udendørs-spil for 6-12 seniorspejdere, spejdere eller juniorer. Freezer spilles udenfor på en bane opmærket med minestrimmel eller besnøringsreb. Banen kan variere i længde mellem 8m - 18m og ser således ud:

   Freezer.svg

   De smalle gange på banen er gerne 60-80 cm brede.

   Regler

   Som forberedelse placeres "faner" på de to markerede områder af banen. Fanerne kan være tørklæder, trøjer eller lignende.

   En deltager "dør" og udgår af legen hvis han/hun overtræder en af banens linjer. En linje er overtrådt når man rør ved jorden på modsatte side af linjen.

   Det er tilladt at hive, trække og skubbe alle de andre deltagere ud over linjerne. I en variation af legen kan man lade de to udvidede hjørner fungere som et "helle".

   Hvis man står med en fod i gift-feltet, kan man "dræbe" de andre bare ved at røre ved dem. Personer på giftfeltet bliver ofte dræbt i et "kamikaze-angreb". Det betyder ret åbenlyst at en modstander heroisk kan ofre sig ved at kaste sig ind mod personen på giftfeltet og tvinge ham/hende ud over banens linjer.

   1. . Deltagerne fra hvert hold begynder sammen med deres fane.
   2. . Det hold der først bringer fanen hjem i egen banehalvdel har vundet.
   3. . Undervejs kan fanen erobres tilbage, hvis fanebæreren "dør".

   Hvis alle deltagerne på et hold er blevet dræbt vinder det andet hold. Det bliver uafgjort hvis begge hold dør uden at have erobret fanen.

   Variationer

   Helle
   Man kan lade de to udvidede hjørner fungere som "helle" med plads til en person af gangen.
   Kamikaze-forbud
   Ønsker man et roligere spil, kan man forbyde kamikaze-angreb, hvor en spiller ofrer sig ved at kaste sig ind over modstandere og sammen vælte ind over linjerne, så de allesammen dør.
   Ingen gift
   Hvis man vil have et mere fysisk spil, kan man fjerne giften. Det giver hurtige, voldsomme spil med småskader i massevis.
   Bind for øjnene
   Alle deltagere med undtagelse af en på hvert hold tager bind for øjnene inden spillet går i gang. De to "seende" kaptajner kan så forsøge dirigere de blinde deltagere rundt på banen. Det er ofte sjovere at se på end at spille.
   Senest ændret 23. januar 2014 kl. 17:05